miercuri, 15 octombrie 2014

Krasny Oktyabr - CSU Asesoft 75-81 Victorie!

Campioana incontestabila a Romaniei la baschet a scos capul in Europa si in acest an. Primul meci din ceea ce speram sa fie o experienta de durata printre echipe experimentate din Europa s-a jucat in Rusia la Volgograd. Sub cerul Rusiei (pe care l-a surprins intr-o imagine frumoasă Alhaji Mohammed) alb-albaștrii au început meciul în forță.

După un început timid al gazdelor, Asesoft a pus rapid nouă puncte pe tabelă și au primit numai două. Formația de start pentru Asesoft a fost formata din Labovic, Brown, Lee, Runkauskas și Flowers. In aceasta formula Asesoft s-a aparat si a atacat suficient de bine incat sa castige primul sfert cu scorul de 23-20. Rusii au revenit de mai multe ori pe tabela in al doilea sfert dar cosurile de la distanta inscrise de Pelekanos si Mohammed ne-au tinut tot timpul in avantaj. 

36-43 pentru Asesoft, la pauza


Pana la pauza Asesoft a condus in continuu, aratand ca a venit cu intentii serioase in Rusia. Usor usor am reusit sa inscriem punct dupa punct datorita efortului depus de Dee Brown, care nu a fost deloc schimbat in prima repriza, si datorita luptelor date sub ambele panouri de intreaga echipa. Chiar si statisticile au aratat asa cum ne doream, cu procentaje deosebite pentru aruncarile de la distanta, de la semidistanta, chiar si de la libere.


De partea cealalta rusii au inscris aproape tot de la libere, dar au fost deficitari de sub panou si de la distanta.

A doua repriza a inceput mai bine pentru rusi. Acestia ne-au blocat toate aruncarile in primele doua minute si au reusit sa inscrie 3 puncte. Krasny a pierdut un om important in repriza a doua. Kane Deandre s-a accidentat la bratul stang dupa un contact in aparare si a parasit parchetul. Asesoft a profitat de situatie si a inscris prin Labovic de la distanta, iar apoi din lovituri libere survenite in urma faulturilor repetate facute de rusi. 

Flowers a inscris si el de la distanta astfel incat scorul a aratat +13 pentru Asesoft. Cu 13 minute inainte de finalul meciului rechinii conduceau cu 56-43, iar la sfarsitul sfertului 3 scorul arata 62-53 pentru Asesoft, dupa o usoara revenire a rusilor in ultimul minut.

Kane Deandre nu a putut sta pe banca. A reintrat pe parchet si a mai inscris cateva puncte. Krany a apasat pedala de acceleratie si a inscris repede 12 puncte in primele trei minute din ultimul sfert. Jumatate din ele au fost anulate de Brown si Runkauskas care au inscris 6 puncte in primele doua minute.

Cu 6 minute inainte de final scorul era 66-72 dupa 4 puncte inscrise de Gerald Lee, care a mai resuscitat astfel atacul nostru. Finalul a devenit incendiar. Rusii au revenit 70-72, dar au comis apoi doua greseli de care am reusit sa profitam. (70-74)
Dee Brown ia o actiune pe cont propriu si mai inscrie doua puncte, apoi prinde o minge in defensiva. Prelungeste atacul pana la limita si mai inscrie doua puncte dupa o actiune personala. Avem 78-70 dar arbirii acorda cos si faul antisportiv. Ne sunt anulate astfel 3 puncte si posesia este in favoarea gazdelor. 

Runkauskas fura o minge si inscrie pe contra-atacul generat de el. Avem 7 puncte avans cu 40 de secunde inainte de final si este destul de clar ca vom castiga. Rusii erau gata gata sa recupereze 5 puncte in doua faze rapide. Mingea nu a vrut sa intre dupa o aruncare lunga a lor iar noi mai inscriem o aruncare libera. Sunt 9 secunde pana la final si time-out-ul nu mai poate aduce decat felicitari baietilor in dreptul bancii noastre tehnice.

Castigam cu scorul de 81-75 dupa un meci in care nu am fost condusi nici macar o secunda. Meciul nu a fost insa cel mai usor, asa ca vom avea nevoie de atentie deosebita in meciul retur.


Urmeaza meciul din campionat in care Asesoft primeste vizita Sibiului vineri 18 octombrie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea