marți, 14 octombrie 2014

Zâna Epiluța

Pornind de la ideea că nici o femeie nu ar trebui să se afișeze neepilată în fața iubitului, soțului sau privirilor insistente și cârcotașe ale străinilor, Zâna Epiluța a plecat într-o călătorie în care să ajute femeile să se epileze. Totul a început demult, atunci când oamenii trăiau în peșteri. Femeile își consumau mai tot timpul cu creșterea copiilor și protejarea acestora de prădători, boli, intemperii și alte pericole. Timpul pe care-l consumau pentru imaginea lor era aproape inexistent, la fel de inexistent precum oglinzile în acele vremuri. Chiar și așa Zâna Epiluța era îndreptățită să insufle dorința de înfrumusețare în sufletele femeilor.

Așa se face că a apărut în visele femeilor din peșteri și le-a spus să-și oglindească trupul într-un ochi de apă, să se admire și să-și imagineze cum ar putea să devină mai frumoase. Majoritatea au descoperit că arată precum partenerii lor, exceptând părul des pe care aceștia îl aveau pe tot corpul. Așa că și-au dorit ca pielea lor să fie netedă și delicată la atingere. Zâna Epiluța le-a recomandat să folosească pietre speciale care prin frecarea de corp să le indepărteze părul nedorit. O altă metodă pe care le-a recomandat-o a fost folosirea obiectelor ascuțite sau a cochiliilor de scoici, pentru îndepărtarea părului.
Femeile au început să se bucure de noile înfățișări și să înțeleagă ce reprezintă frumusețea. A fost un moment de cotitură al istoriei omenirii. Femeia a început să se ridice ușor-usor cu pretenții și să-i ceară bărbatului să descopere noi metode eficiente de epilare a părului nedorit, păr care era tentant pentru paraziți, deranjant la atingere și facilita apariția transpirației.

Epiluța nu contenea nici o clipă și călătorea continuu în toată lumea, ajutând femeile, prin intermediul viselor, să-și descopere feminitatea și frumusețea. Astfel femeile au început să folosească tehnici diverse pentru îndepărtarea părului nedorit.

O legendă spune că tehnica pensării are la bază povestea unei femei, îndrăgostită de un bărbat care juca la două capete. Aceasta îl aștepta acasă smulgându-și părul de pe picioare în timp ce rostea cuvinte precum „He loves me, he loves me not.” Ce-i drept avea să tot smulgă firele de păr și poate că și astăzi ar fi smuls dacă bărbatul nu ar fi surprins-o în acea ipostază. Legenda nu ne spune dacă cei doi au rămas împreună, dar ne spune că bărbatul a fost profund impresionat și i-a confecționat acesteia mai întâi o pensetă iar mai târziu un dispozitiv de ras.

Femeia a descoperit epilarea definitivă


Peste ani și ani femeia a folosit mai puțin penseta pentru îndepărtarea părului de pe picioare și a schimbat și replicile din timpul epilatului. A cântat la un moment dat versuri de Corina Chiriac, precum: „Vine sau nu vine, dați-mi un răspuns. Nu cred chiar de mine să se fi ascuns. Unde umblă, unde este? De mi-ar da măcar o veste, să știu că există și mi-ar fi de-ajuns.” A tot cântat aceste versuri în timp ce folosea primele epilatoare ceva mai profesioniste și poate că ar fi cântat și astăzi dacă nu s-ar fi inventat epilarea definitivă obținută prin diverse metode. Unele dintre femei folosesc astăzi Silkn Glide Epilator IPL  cu 50.000 de impulsuri pentru a scăpa definitiv de părul nedorit, iar timpul astfel economisit îl folosesc pentru diferite metode de impresionare a bărbaților. Poate că nu mai cântă atât de mult precum atunci când se epilau periodic, dar cu siguranță sunt mai atrăgătoare pentru că au mai mult timp de petrecut pentru tratamente de înfrumusețare. Iar pentru asta, noi bărbații, suntem recunoscători și datori să le oferim confort și siguranță.

Acum Epiluța a atins ultimul nivel al metodelor de epilare. Mai are de atins nivelul suprem conform căruia ar convinge-o pe Mama Natură să proiecteze femeia viitorului fără păr pe picioare sau în alte zone în care acesta este nedorit sau inestetic. 

Ar mai fi de știut că dacă nu ar fi existat moda îndepărtării părului nedorit, atunci ar fi existat probabil cele mai blănoase femei, îmbrăcate în blănuri de animale sau în haine confecționate din părul capilar. Indiferent cum ar fi existat lumea fără această tehnică, sunt convins că femeia rămânea la fel de superbă în definiția bărbatului, la fel de delicată și la fel de ... mamă!

Acest articol participă la concursul Superblog2014.

3 comentarii:

  1. :)) nu pot sa nu intervin. Cred ca e cel mai haios lucru pe care l.am citit in ultima vreme. Eu nu auzisem decat de Zana Maseluta, dar la cat de inventiv e scrisa istoria epilarii, tre sa existe pesemne si o Zana Epiluta. ;) ps. cu parazitii stiam si eu, dar intelesem ca, din contra, tocmai epilarea provoaca transpiratia. Nu ma pricep la principiile anatomice, deci nu stiu care din cele doua variante e adevarata.
    Oricum, haios totul, de la mitologia epilarii pana la contemporanul loves me, loves me not. De unde rezulta ca pentru unii infidelitatea poate avea rezultate benefice. :) Iar aparatul cu pricina mai mult ca sigur, tot de.un barbat a fost inventat. Ma intreb daca inventatorul l.a testat pe propria.i piele

    RăspundețiȘtergere
  2. Genial articolul ăsta! =)) Mi-o și imaginez pe Zăna Epiluța!

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea