vineri, 26 decembrie 2014

Unii lucreaza de Craciun

Sunt oameni care au ghinionul sa munceasca de Craciun pentru firmele sau patronii care nu se mai satura de profituri semnificative. Unii muncesc pentru ca trebuie, pentru ca jobul lor contribuie la nevoile oamenilor indiferent de ziua si sarbatoarea din an. Sunt insa si joburi care nu au neaparata nevoie sa fie exercitate in zile de sarbatoare nationala cand toata suflarea ar trebui sa stea acasa.

Sunt revoltat! Sunt impotriva acestor practici pe care din ce in ce mai multi patroni, companii si firme le adopta in zilele libere date de stat pentru grosul clasei muncitoresti. Parintii mei stateau acasa doua saptamani in perioada sarbatorilor de iarna atunci cand eram eu mic. Aveau concediul mai lung decat aveam eu vacanta de iarna. Era frumos sa-i stiu acasa, bucurandu-ne impreuna de sarbatorile frumoase, de atmosfera frumoasa din casa.



In acest an vad ca multi oameni s-au simtit ofensati de catre patronii si firmele care aleg sa tina deschis in ziua de Craciun, chiar daca nu ar fi neaparata nevoie sa se intample acest lucru. E clar ca incasarile nu pot fi nici pe aproape de cele dintr-o zi normala si totusi supermarket-uri precum Cora aleg sa isi trimita oamenii la lucru. Urat din partea lor, la fel de urat si din partea unor magazine de haine care au impresia ca romanii merg sa-si cumpere de imbracat fix in ziua de Craciun.

Nu zic ca daca e sarbatoare nu putem trai normal, dar atat timp cat statul a decretat o zi libera prin lege, atunci sa incercam sa o pastram libera in cat mai multe domenii.
Patronilor si firmelor care tin deschis in ziua de Craciun chiar daca ar putea lejer sa ofere liber oamenilor, le doresc un pe farfurie un porc precum cel din imaginea de mai sus!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea