marți, 20 martie 2012

Antrenamente libere - Ziua 1

Azi a fost prima zi   de pregatire a  Baicoi Sportmeet-ului. Sportul care se  va  practica la  acest eveniment va fii baschetul.  ASa ca mi-am luat mingea de baschet, care era cam desumflata ce-i drept si mi-am pus pentru prima data rolele in picioare anul acesta. Desi am mers cam greu cu ele, nemaiavand echilibrul  pe care-l aveam la sfarsitul anului trecut, am ajuns in cele din urma pe terenul de antrenament fara sa iau vreo cazatura. Am inceput sa arunc la cos  si am fost uimit de prestatia dezastruoasa pe care am avut-o. Am avut multe aruncari la care nu am atins nici macar plasa cosului, ce sa mai zic de inel. Am avut si serii de aruncari libere, serii de cate 10, dar in niciuna din serii nu am reusit procentaj mai mare de 60% adica 6 din 10 a fost maximul reusit intr-o serie. E drept ca distanta nu era standard, fiindca nu era trasat niciun fel de  marcaj dupa care sa ma iau, asa ca am trasat eu o linie de unde am executat aruncarile. De la  mare distanta am   avut mai mare succes, avand in vedere ca sunt cosuri  din saritura, mai greu de reusit. Mi-au reusit cam 7-8 aruncari  majoritatea fiind executate  perpendicular pe cos, adica fata in fata cu el. Dupa o prima zi de antrenamente, in care am tot aruncat  cu mingea la cos aproximativ o ora, constat ca se poate mult mai bine, dar am nevoie de mult exercitiu. Palmele mici nu ma ajuta deloc insa, nici statura si cu toate acestea sper sa mearga jocul de pase, ca si baschetul asta este joc de echipa totusi.


Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

2 comentarii:

  1. Nu ştiu dacă ai aflat ... dar sunt jucători din NBA care n-au procentajul acela la aruncări. Dacă te mişti şi bine pe teren, ne-am făcut echipă :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu asta, in NBA mai degraba se inscrie de la 3 puncte decat de la libere. E greu de crezut dar asa se intampla. Daca ma gandesc bine am aruncta mai bine de la libere decat arunca George Toth, jucator profesionist la BC Timisoara. Are un stil de a arunca de parca ar vrea sa darame cosul si nu sa bage mingea prin el.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea