duminică, 26 octombrie 2014

Cat de mult ne ajuta o asigurare medicala?

Tocmai am aflat de existența asigurărilor medicale internaționale. Aveam idee despre ce înseamnă o asigurare medicală obișnuită, dar nu știam ce avantaje prezintă o asigurare medicală internațională față de  cea obișnuită. Este destul de mult de vorbit  pe marginea unui asemenea subiect. Oamenii trebuie să fie informați de ce este bine să apeleze la asigurările medicale așa că am să intru direct în subiect.

Asigurare medicală internațională vs asigurare medicală obișnuită


MediHelp International se laudă că este lider pe piața asigurărilor medicale din toată Europa. Chiar la ei pe pagina oficială, http://www.medihelp.ro, am citit informațiile cu privire la avantajele unei asigurări medicale internaționale față de una obișnuită. În cazul celei obișnuite lucrurile sunt simple și se rezumă la beneficiile obținute de condițiile stabilite de asigurarea medicală achiziționată. Asta înseamnă că polița de asigurare medicală va acoperi cheltuielile legate de controalele periodice sau tratarea unor boli pe teritoriul României, în cazul țării noastre. Oamenii nu văd totuși cu ochi buni medicina din România, astfel că tot mai mulți își îndreaptă atenția spre asigurarea medicală internațională. Aceasta, spre deosebire de cea simplă, prezintă o serie de avantaje, care pentru cei mai mulți oameni sunt decisive în momentul achiziționării unei polițe. Ne referim aici la acoperirea internațională pe care aceasta o deține, după cum îi spune chiar numele. Un alt punct important este acela că acoperirea internațională nu se rezumă pe teritoriul câtorva state ci oferă îngrijire medicală oriunde în lume până la suma de un milion de euro pe an pe fiecare membru. Desigur că suma asigurată prin contract este extrem de importantă, dar și mai important este să nu avem vreodată nevoie să apelăm la beneficiile oferite de asigurare ci doar să folosim asigurarea drept scut atașat sistemului imunitar și integrității corporale. Acest scut va trebui să ne protejeze numai în momentul în care am ajuns totuși în imposibilitatea tratării unui diagnostic ieșit din comun, care ar necesita investiții serioase.

O asigurare de sanatate internationala mai acoperă și costurile asociate spitalizării dar și a altor costuri adiționale, fiind la fel de eficientă și în acoperirea asistenței medicale în ambulatoriu. Acestea sunt numai câteva dintre avantajele cele mai importante pe care le prezintă asigurarea medicală internațională față de cea obișnuită. Asta nu înseamnă că cea obișnuită este inutilă ci doar că cea internațională prezintă un grad mai înalt de siguranță pe care un om și-o poate asigura.

Un alt tip de asigurare. MediHelp Superior Plan - MHS

Acest tip de asigurare medicală -MHS- este una cu acoperire internațională care poate fi ușor personalizată. Se poate alege țara de tratament iar acoperirea constă, printre alte beneficii, de: acoperire 100% pentru servicii de ambulanță, pentru tratamentul cancerului, pentru spitalizare și servicii ambulatoriu. În plus această poliță asigură beneficii pentru transplant de până la 250000 de euro și o limită de acoperire a poliței de 2,5 milioane de euro. Și în acest caz este o sumă exorbitantă de care putem „profita” dar de care cu siguranță nu ne-am dori să avem nevoie vreodată. Totuși nu suntem noi cei care decidem dacă avem sau nu nevoie de tratamente atât de scumpe. Așa că asigurarea medicală ne poate lua o piatră de pe inimă în acest caz.

Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, ci mintea si spiritul ci si perspectiva unui om (James H. West)
 Iată că în zilele noastre asigurările medicale, precum și cele din alte domenii, sunt menite pentru a ne asigura bugetul pe termen lung și pentru a ne feri de pase negre prin care putem trece oricând. Luând în considerare că banii noștri sunt făcuți prin muncă asiduă (în cele mai multe cazuri), dar și faptul că prin muncă ne punem la bătaie sănătatea pe termen lung, eu consider că putem investi fără regrete o parte din bani într-o asigurare medicală care să ne aducă pacea sufletească.

Cum credeți că v-ar putea ajuta o asigurare medicală? Eu am una de viață. Aceasta nu mă ajută pe mine însă i-ar putea ajuta pe urmașii mei. Momentan sunt mai altruist. Este momentul să fiu și egoist? Cred că da. Deci voi cum credeți că trebuie să vă asigurați? Și mai am o întrebare: Dacă asigurarea CASCO în cazul mașinilor reprezintă un fel de asigurare medicală a acestora, în cazul nostru noi nu merităm propria asigurare medicală?

Acest articol participă în competiția Superblog 2014.

4 comentarii:

  1. Numai un nebun ar iesi din tara fara asigurare medicala internationala

    RăspundețiȘtergere
  2. asigurarle sunt facute doar pentru cel ce asigura ,asiguratul greu beneficiaza de suma promisa ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este mai bine sa nu ai nevoie de o asigurare. Dar uneori iti creaza senzatia de siguranta.

      Ștergere

Spune-ti parerea