joi, 20 noiembrie 2014

Promoter Delaco-dependent

... am intrat sub patrafir și am așteptat să fiu abordat de părinte.
- Ce gânduri te apasă fiule?
- Sunt Delaco-păcătos!
- Ptiu Satană, ce vrea să însemne asta, Doamne iartă-mă?
- Mănânc din hrana pe care trebuie să o împart oamenilor. Sunt perfecționist din fire și atunci când trebuie să împart cașcaval și alte produse Delaco potențialilor clienți, nu îmi pot îndeplini sarcina. De teamă că nu livrez cel mai bun produs Delaco gust din toate mostrele până nu mai am ce oferi oamenilor. 
Sursa: adevarul.ro

- Asta nu e bine berbecul Domnului! Ești cel mai păcătos fan brânză pe care l-am întâlnit! Ai nevoie de un canon special. Mergi și demisionează și Domnul te va ierta! Căiește-te și te vei vindeca din interior spre exterior.
- Dar nu pot face asta! Sunt fan brânză și n-aș putea rezista fără degustările zilnice!
- Vezi, ești egoist și lacom! Și zicând acestea părintele se leapădă de sutană și cât ai zice „cheese” apăru într-un costum al super-eroului Fan Brânză. 
- Știam eu că nu dai nimic clienților să deguste! Spui că nu ai încredere că produsele Delaco sunt bune? Minciuni! Eu sunt cel mai mare fan branza, super-eroul Fan Brânză și nimeni nu-mi poate lua acest titlu! 
A încheiat discursul cu un râs malefic și înfundat de bucata de cașcaval din care mușca cu poftă.
O lacrimă lăptoasă îmi inundă obrazul drept. Tocmai mă spovedisem cui nu trebuia. Sub deghizarea de preot se afla CEO-ul Delaco, fan branza înfocat, autoproclamat super-eroul Fan Brânză.
Am plecat de acolo, nu înainte de a lua anafura. În Biserica respectivă anafura era reprezentată de bucăți neregulate de pâine, pe care se relaxa o brânză pufoasă cu gust de somon.

Am fost deprimat trei săptămâni. M-am retras în casă, cheltuindu-mi ultimii bani pe vizitele la psiholog. Cel mai bun psiholog din oraș, Laura Brânză, mi-a spus din prima zi că nu are nicio legătură cu fostul candidat la președinția României, William Brânză. Nu știu de ce simțise nevoia să-mi spună asta. Nu o întrebasem și nici nu-mi ridicase vreo bănuială coincidența de nume. Oricum știam că William Brânză primise nenumărate voturi din partea comunității fan brânză din România.
Domnișoara psiholog mă servește la fiecare ședință cu bruschete delicioase ale căror ingredient special constă în brânza albă ușoară de la Delaco, cu 0% grăsime. Așa își servește toți clienții, dar pe mine m-a nimerit în plin. Am luat loc pe canapea și am început să mă destăinui. 
Bruschete cu branza alba usoara, 0% grasime

- Sunt Delaco-dependent!
- Ce înseamnă? Dezvoltați vă rog! 
- Nu mai suport viața departe de Sofia! Mă ungea pe suflet. Uneori mă simt gol fără aroma specifică pe care-l emana.
- Problema dumneavoastră domnule Adrian este că trăiți în continuare în trecut. Vă puteți reîntâlni cu Sofia la fiecare oră. Trebuie doar să găsiți puterea de a o împărți cu altcineva. Din cauza egoismului ați ajuns pe această canapea și sunteți în continuare Delaco-dependent.Atât de deendent încât sunteți gelos și posesiv pe oricine se atinge de Sofia. Încercați să deveniți mai bun, mai generos, mai altruist și semnele schimbării nu vor întârzia să apară. Bucata de cașcaval Sofia se găsește pretutindeni, însă dumneavoastră sunteți cel mai în măsură să-i dați forma de prezentare finală și contextul în care vă apropiați de alți oameni. Împărțiți micul dejun cu oamenii !

Vorbele domnișoarei psiholog îmi deschiseseră noi orizonturi. Eram gata să împart ultima bucată de cașcaval cu primul om care îmi ieșea în cale. Am mers acasă și am înșfăcat ultima bucată de cașcaval din frigider. Am coborât rapid scările și am dat nas în nas cu o doamnă cu copilul în brațe. Cerșea din ușă în ușă. Copilul la vreo trei anișori avea o fețișoară tristă. Am scos un pix din sacou și am transformat roata de cașcaval într-un emoticon vesel. I-am dăruit cașcavalul, moment în care a început să zâmbească și s-a întins să mă pupe.
Sursa foto: www.dreamstime.com

 În acel moment, în scara blocului și-a făcut apariția super-eroul Fan Brânză. De data asta era îmbrăcat în civil. Nu purta costum de super-erou fiindcă era în timpul programului. CEO-ul Delaco, deghizat cu alte ocazii în preot sau super-erou, mărturisise că venise să-mi înmâneze plicul ce conținea decizia de încetare a contractului de promoter Delaco. Surprinzându-mă dăruind cașcavalul fetiței, și-a schimbat plicul cu un altul pregătit pentru situații neprevăzute. Mi l-a înmânat spunându-mi:
- Mă bucur că te-ai schimbat!Soția mea te-a ajutat să te vindeci! Dar tot eu sunt cel mai mare fan brânză! 
(deci Laura este soția lui? omul ăsta e fan brânză adevărat! e pretutindeni!)
După ce a plecat, am deschis plicul. 
Felicitări, te-ai reintegrat! Ca tine au mai fost alți 100 de promoteri în țară. Ai fost ales să dai testul final. Ai la dispoziție o zi în rolul de promoter Delaco. O zi în care ne poți demonstra că ești în stare să servești produsele Delaco viitorilor clienți. O zi în care papilele tale gustative nu se vor atinge de niciun produs servit. Este ultimul test pentru a ne demonstra că meriți să fii repus în funcție. Profită! Arată-ne că ești Delaco-dependent cu măsură!

Fetița mușca zdravăn din bucata de cașcaval care-i acoperea fața. Eu mă simțeam în sfârșit împlinit și nu regretam momentul în care dăruisem ultima bucată de cașcaval din frigiderul meu. Mă vindecasem. Eram pregătit să împart cașcavalul cu oricine. Postul de promoter va fi al meu!

Am urcat în casa și am scris acest articol pentru Superblog 2014!

Un comentariu:

Spune-ti parerea