joi, 15 ianuarie 2015

Parcarea de pe Cuza Voda - subiect de galceava

Dupa ce adevarul.ro a publicat un articol cu subiectul parcarii de pe strada Cuza Voda din Ploiesti, multi internauti ploiesteni s-au atacat si au sarit care mai de care cu comentarii acide la adresa conducerii orasului. Daca e sa ma intrebati pe mine, consider ca nu este nici vreun capat de tara, nici macar o problema locala demna de dezbatut indelung, aceea ca parcarea supraterana mai sus amintita a creat cateva controverse.
sursa foto: adevarul.ro

In primul rand parcarea supraterana ar fi cam a doua la numar in orasul Ploiesti, prima fiind amplasata tot in centrul orasului la numai 200 de metri de prima.
Pentru construirea ei a fost nevoie  sa se devieze un traseu important al transportului in comun, deoarece circulatia in zona a fost restrictionata, strada fiind practicabila pe perioada lucrarilor numai de catre riverani.
De bugetul construirii acesteia nu vorbesc pentru ca itele sunt prea incurcate in acest sens. Amintesc insa ca proiectul este si el controversat si nu prea a coincis cu asteptarile locatarilor din vecinatatea parcarii.
Parcarea supraterana a fost construita pentru a deservi spitalului de pediatrie care este in proiect dar care va mai avea de asteptat pana la inaugurare deoarece lucrurile s-au complicat teribil de mult si in aceasta directie.
Articolul cu pricina mai anunta si ca strada Cuza Voda a ramas din 4 benzi pe sens cu una singura si din cat de impodobita cu copaci era, acum ar fi ramas cheala. Lucrurile acestea sunt cam neadevarate, avand in vedere situatia de la fata locului. In zona nu prea exista pamant neacoperit de beton, astfel ca nu prea a fost nevoie sa se taie copacii. E drept ca daca or fi fost 10 pe sectorul de drum unde s-a construit si au fost taiati toti, acum rezulta ca au fost taiati 100% dintre totalul de copaci. Dar sa nu va imaginati ca ar fi fost vreo poienita in centrul orasului si eu nu am vazut-o. Apoi strada care a ramas din 4 benzi cu una singura, nu este cea mai aglomerata din oras. Este o strada circulata dar care ofera variante ocolitoare in cazul in care aceasta ar fi impracticabila, blocata, prea aglomerata etc.

Se vor gasi cu siguranta solutii pentru ca traficul sa se desfasoare in conditii bune si pentru ca locuitorii din zona sa aiba unde parca masina, in caz ca parcarea de la marginea trotuarului va fi transformata in banda pe carosabil.

Se vor gasi solutii si pentru devierea definitiva a traseului 202 daca situatia o va cere. Se vor gasi solutii ocolitoare in cazul in care problemele persista. Va asigur ca este o zona care ofera destule alternative, mai ales ca strazile inconjuratoare sunt cu sens unic. Oricand acestea pot fi usor largite sau amenajate astfel incat sa se circule din ambele directii de mers si sa se fluidizeze traficul in zona.

Asa ca dragi internauti nu va mai agitati de pomana, consumandu-va energiile, fiindca solutii exista!
Trebuie numai sa deschideti  ochii!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea