luni, 6 februarie 2012

Sa ma ierte Dumnezeu daca gandesc cu pacat

In urma aplicarii CV-ului meu la un anunt de angajare in strainatate, primesc raspuns prin mail de la  o "firma". Probabil mi-a raspuns departamentul de relatii cu clientii, sau de ce nu cu clientele (veti intelege  de ce).
Iata raspunsul :
Buna ziua,
multumesc pentru aplicatia Dvs. la job-ul Muncitor in agricultura si zootehnie.
Ce trebuie sa stiti in acest moment:
-posturile pt. Irlanda(agricultura) sunt in numar de 20/luna,incepand cu luna martie,salariul este aproximativ 1000Lire net fara ore suplimentare.
Biletul de avion este platit de angajator si suma va fi recuperata de la Dvs. din al doilea salariu.
-posturile pentru Danemarca(ferme de porci) sunt in numar de 15/luna,salariul de aproximativ 1200 Euro
Biletul de avion este platit de angajator si suma va fi recuperata de la Dvs. din primul salariu.
In cazul selectarii nu platiti niciun comision.
In clipa de fata,daca sunteti interesat de una din aceste pozitii,achitati 14 RON pentru procesarea CV-ului si a documentelor ulterioare.
Plata se poate face la ING Bank,BCR sau prin mandat postal.

Daca sunteti de acord cu aceste conditii dati un reply la acest mesaj cu prima optiune din cele doua pozitii si modalitatea cea mai comoda de plata(din cele 3).
CV-urile vor fi procesate in ordinea platilor.

Bogdan Junghietu
 Asa. Iar acum sa va spun ce m-a indignat. Faptul ca se cere un comision de 14 lei pentru  procesarea CV-ului mi se pare strigator la cer, nu din cauza valorii taxei, ci din faptul ca exista o taxa. Cand angajezi pe cineva  il angajezi ca sa ai un beneficiu de pe urma lui, fie ca esti firma directa care-l angajeaza, fie ca esti firma subcontractoare. Am stat si m-am gandit pe toate partile de ce ar  cere cineva o suma modica pentru procesarea unui CV  care dureaza  probabil 5 minute pentru a-ti da seama daca  datele si aptitudinile candidatului sunt cele cautate de tine.  Probabil ca asta e toata afacerea. Anuntul a fost facut, se inscriu n-spe mii de  doritori de duca, care s-au plictisit de traiul greu din Romania, platesc 14 lei si asteapta sa li se citeasca CV-ul. Daca nu e asta interesul ascuns  al presupusului angajator sau subcontractor, atunci sa ma ierte Dumnezeu ca fac acuzatii gratuite, dar in acest caz  este lipsa de profesionalism. O firma care se respecta nu cere o taxa  ca sa citeasca o hartie. Statul face asta, dar cu el suntem obisnuiti deja. Asadar si prin urmare nu voi aplica la acest  posibil  job pentru ca mi se pare o escrocherie.  La urma urmei 14 lei inmultit cu 100 de persoane care  platesc taxa inseamna 1400 de lei. De banii astia stai linistit acasa si mai pui si deoparte pentru cazul in care  luna urmatoare pacalesti mai putini insi.




Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

4 comentarii:

  1. acelasi raspuns l-a primit si sotul meu:) o sa platim totusi cei 14 lei si asteptam sa vedem ce se intampla.
    o sa revin sa va zic daca a fost sau nu tzeapa

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar mi-as dori sa stiu care este raspunsul. Ar fii frumos sa reveniti cu un raspuns in orice caz. NU este nicio rusine da ati fost sau nu pacaliti. Poate chiar putem lua masuri ca sa nu mai pice si altii prada unor escrocherii.

    RăspundețiȘtergere
  3. PAREREA MEA ESTE TEPA NU AM PLATIT SI NU PLATESC DECIT CIND SEMNEZ UN CONTRACT CIND AM APLICAT EREAU PESTE 1000APLICANTI

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am primit acelasi raspuns...dar nu cred k o sa trimit pt k sigur e teapa...am mai trimis la o alta ''firma''(Luca Jobs/Geea Jobs(Ciurdar Florin))45 de lei taxa de "procesare dosar"(copie BI) si mi s'a spus k pe data D e plecarea si k ma suna ei inainte cu 2 zile de plekcare sa imi spuna de unde sa iau autocarul,numai k inainte cu doua zile de plecare si'au inchis telu si nici macar acuma nu si l'au mai deschis...nici nu sti in cn sa mai ai incredere in ziua de azi:(

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea