miercuri, 4 noiembrie 2015

A iesit poporul in strada

A iesit poporul in strada si spune ca s-a saturat de coruptia din ultimii 25 de ani. As spune si eu cam acelasi lucru, dar nu stiu cat impact ar avea. Stiu doar ca oamenii s-au mobilizat extrem de repede si deja au de gand sa iasa in strada zi de zi cam toata luna lui noiembrie. Dar problema cea mai mare nu este daca isi dau sau nu demisia politicienii ci daca cei ce vin din urma vor face diferenta si schimbarea Romaniei va fi in bine. Mai avem vreo sansa? Ce trebuie sa facem de fapt pentru ca revolutia sa aiba efect?



Tin minte ca dupa ce s-a prabusit un avion in Apuseni si dupa ce au murit niste oameni din cauza ca nu s-a reusit localizarea lor, oamenii au iesit in strada. Au cerut zile a rand demisii. intre timp au ales si un nou presedinte. Cateva luni mai tarziu nici acesta nu mai este bun. Asasdar cercul vicios nu pare a se incheia, dar un element este repetitiv precum un lait motiv dintr-un roman. Tragedia este elementul esential care azmute romanul contra politicianului si musca din el pana isi da demisia.

Nu-mi place deloc politica desi stiu ca este necesara. Nu-mi place tocmai din cauza ca oamenii care au ajuns acolo si-au tras jarul pe turta lor si au uitat de alegatori. Dar nici nu as striga demisia din luna in luna sperand ca voi rezolva ceva. Inainte sa strig demisia m-as gandi ce e de facut daca o voi obtine. Si problema e ca noi nu prea stim cum ne dorim sa arate acest "bine" al tarii, dar stim ca il vrem.

Vom obtine ceva sau protestam de dragul de a protesta? E bine ca macar se incearca, dar ideal ar fi ca cei care vor ajunge sa ne conduca sa fie oameni buni si sa le pese de cei pe care ii conduc. Sa e pese si de tara asta si sa o duca intre primele tari din Europa, chiar daca procesul poate dura mai bine de un secol. Dar vrem sa vedem schimbarea si trendul ascendent.

Romania trezeste-te!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea