vineri, 13 noiembrie 2015

Momentul acela special

Cererea în căsătorie. O chestiune foarte serioasă ce implică destulă seriozitate între doi oaeni normali la cap. Eu nu sunt convins că mă aflu printre ei. Nu mă văd căzând în genunchi și cerând mâna iubitei pentru tot restul vieții. Dar dacă nu pot vizualiza momentul asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Așadar să ne gândim ce reprezintă inelul de logodnă pentru o femeie.



Ce reprezintă inelul de logodnă?


Probabil că inelul în sine are conotații diferite. Probabil că pentru unele femei inelul de logodnă este o bijuterie valoroasă primită drept cadou. Altele consideră inelul de logodnă drept dovada cererii în căsătorie și un bun motiv de a se mândri și lăuda în fața prietenilor. Sunt și femei care îl poartă doar pentru încărcătura sentimentală cu care acesta vine la pachet. Așadar varii motive dau importanță unui inel de logodnă, dar e destul de clar că acesta este un must have atunci când ceri în căsătorie femeia de lângă tine.



Prețul unui inel de logodnă variază și el. În funcție de materialul din care este confecționat, în funcție de tehnica de prelucrare, în funcție de greutate și așa mai departe. Dar iar mă întorc cu o precizare că mai presus de prețul acestuia este simbolistica lui. La urma urmei un inel de logodnă scump nu îți garantează că inelul va fi mai frumos decât unul ieftin și nici că va fi mai plăcut persoanei care îl va purta. Dar poate fi mai calitativ, mai rezistent sau lucrat în detaliu.


Și acum să ne îndreptăm atenția către modul în care oferim inelul de logodnă. E musai să ne așezăm în genunchi. Dar momentul trebuie să fie unul special că ar putea fi și unicul moment de acest gen, probabil pentru ambii parteneri. Unde să-i cerem mâna? La munte, la mare? Într-o călătorie în Paris? În locul în care v-ați cunoscut? Pe un stadion sau în timpul unui eveniment sportiv? Călare pe un cal sau în timp ce faceți scufundări? Mii de idei dar un singur rezultat. Și acela ar fi frumos să fie pozitiv și în schimbul inelului de logodnă bărbatul să primească un DA din toată inima.

Țin minte că am fost și eu martorul unei cereri în căsătorie inedite. Eram prezent la un semimaraton. După câteva ore de alergare prin ploaie, un participant a trecut cu greu linia de sosire. De partea cealaltă a liniei îl aștepta iubita sa cu o pelerină. S-a dus glonț la aceasta și a căzut în genunchi. Abia respira și emoția momentului probabil că îi tăia și mai tare respirația. Totuși a găsit resursele necesare pentru a rosti cuvintele „Vrei să fii soția mea?”. Aceasta a acceptat fără să stea prea mult pe gânduri și s-a arătat copleșită de greutatea momentului. Televiziunea care transmitea în direct maratonul le-a luat un interviu la cald și amândoi erau extrem de emoționați. Sigur că în acest caz inelul de logodnă nu a contat extrem de mult din punct de vedere al prețului. Dar dacă cererea în căsătorie ar fi avut loc într-un restaurant de lux atunci probabil conta puțin mai mult și valoarea inelului, cel puțin cea dată de finisajele și lucrătura acestuia.

Nici nu știu cum va arăta momentul meu, dar sper să am parte de o „aventură” ușoară.

Un comentariu:

  1. In cazul cererii in casatorie de la finalul maratonului, chiar nu mai conta inelul, era doar simbolic.
    De fapt, cam asta stiam ca simbolizeaza inelul de logodna, cercul simbolizind completul, intregirea.
    Inelele oferite de firma asta sunt intr-adevar mai mult decat elegante, dar eu una nu cred in inelul purtat ca semn de fala in fata prietenelor. Desi o femeie pentru care conteaza aprecierea sau mai degraba invidia prietenelor ar dori exact genul asta de inel !

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea