joi, 5 noiembrie 2015

Explozie la o brutarie din Brasov si reactia televiziunilor

Tocmai ce a avut loc o explozie la o brutarie din Brasov, chiar in timpul unui meci de fotbal. Explozia a fost surprinsa pe transmisiunea in direct a meciului FC Brasov - Rm Valcea. Meciul a continuat ca si cand nimic nu s-a intamplat, iar din primele imagini se pare ca arbitrul nici nu a fost curios sa afle ce s-a intamplat, nici vorba de intreruperea meciului.

Asta ne arata ca nu am invatat nimic. La mai putin de o saptamana de la tragedia care a schimbat viata romanilor, cel putin pentru moment, un arbitru decide ca o explozie si un incendiu in cladirea lipita de stadion, nu este suficienta pentru a intrerupe meciul. Nici macar cateva minute nu s-a intrerupt meciul, desi intreruperea ar fi fost fireasca pentru a afla daca jucatorii sau spectatorii sunt in siguranta. Putea fi la fel de bine un atentat terorist. Nu vorbesc prostii. Stiu ca atentatele nu se fac chiar la intamplare, dar este o ipoteza si cel putin in teorie se poate intampla.

Televiziunile au fost si ele destul de linistite. Breaking news-ul a venit dupa jumatate de ora de la producerea exploziei, sau chiar deloc. In prim plan au fost tot protestele din tara, nicidecum accidentul si explozia care a ranit cel putin 6 oameni.

Totusi un mesaj frumos mi-a ajuns in fata ochilor astazi si trebuie sa-l distribui mai departe pentru ca este despre noi, despre cum vrem sa fim si despre cum ar trebui sa fim:

Daca vrei schimbarea incepe cu tine:
  • Nu cere/nu oferi mita!

  • Orice loc de munca si orice salariu  ai avea fa-ti treaba exemplar!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea