sâmbătă, 16 august 2014

Obiceiuri proaste la hotel

Am tot auzit pe la unii oameni de obiceiurile proaste pe care le au atunci cand ajung intr-o camera de hotel sau pensiune. Sunt oameni care nu tin deloc la bunurile gazdei, dar cauta confortul acolo unde se cazeaza. Pai cum sa gasesti confort daca nu respecti locul in care ai ajuns?

Spre exemplu sunt oameni care sterg pe jos cu prosoapele din hotel, pentru simplul fapt ca nu au un mop la indemana in camera sau in baia acesteia. Stiu ca este recomandat in anumite unitati de cazare ca prosoapele sa fie lasate pe podea daca au fost folosite si necesita schimbare. Dar este o mare diferenta intre a lasa un prosop pe podea si intre a sterge pe jos cu ele ca si cum acestea ar fi carpe de sters pe jos.
Oare acesti oameni chiar nu se gandesc ca pentru a evita umezeala creata tot de ei in baie, pot folosi papuci baie? Papuceii aceia pusi la dispozitie tot de hotel pentru clienti. Da, acei papuci pot fi folositi pentru asa ceva.

Un alt obicei prost este acela de a stropi oglinda si toata baia atunci cand se foloseste dusul sau apa de la chiuveta. Chiar asa fac oamenii si acasa? Atat de neglijenti si dezordonati pot fi unii? Chiar cred ca daca au platit cazarea (poate la un pret nejust) pot devasta acea camera apoi?

Alti oameni obisnuiesc sa bea cafeaua in camera, iar accidentele nu intarzie sa apara, patand in cele din urma mocheta sau lenjeria. Este de asemenea un gest urat, de pe urma caruia au de suferit multi oameni, incepand chiar cu patronii unitatilor de cazare. In aceiasi categorie intra si cei care fumeaza in camera. Indiferent daca hotelul permite sau nu acest lucru, eu cred ca din bun simt se poate evita sa se fumeze intr-o camera care nu este special destinata persoanelor fumatoare. Fumul si mirosul se imprima in peretii camerei si aceasta devine din start neprimitoare.

Cine se simte cu musca pe caciula si intra intr-una din categoriile de mai sus, ar fi bine sa ia in considerare sa foloseasca de acum inainte papucii de baie, sa aiba grija de curatenia din baia camerei, sa aiba grija unde fumeaza si unde isi bea cafeaua. Astea tin de bun simt!

Daca reusim sa indreptam orice obicei prost, atunci este cazul sa avem pretentii fata de conditiile de cazare care ne sunt oferite. Daca nu suntem in stare sa respectam locul in care ne cazam, atunci ne meritam soarta si in acest caz preturile pe camere vor ramane mari pentru a putea fi acoperite eventualele pagube provocate de catre chiriasii de ocazie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea