miercuri, 6 august 2014

Aparente



Traim intr-o lume in care totul se judeca dupa aparente. Toti judeca fara sa gandeasca. Daca o fata de 15-16 ani este insarcinata, cei din jur imediat spun ca “i-a placut viata” sau ca este “ fata usoara” fara sa se gandeasca ca poate acea pustoaica a fost violata. Fara sa se gandeasca ca sufletul ei este macinat de durere si totusi are puterea sa mearga mai departe. 

Daca cineva este slab, gras, orb, surd oamenii critica fara sa se studieze pe ei insisi.Dar asa este firea omului, sa judece, sa critice pentru ca stiu ca si ei la randul lor sunt criticati. Sau poate ca ei critica deoarece daca s-ar studia pe ei insisi ar observa ca au aceleasi defecte ca si ceilalti.
Si se gandesc: eu de ce sa nu ii judec daca stiu ca si ei ma judeca? Dar nu se gandesc si la: de ce sa nu fiu diferit? De ce sa nu ii las pe ceilalti in pace si sa am drept studiu persoana mea? De ce sa nu fiu un om mai bun?

Ei bine…traim intr-o societate in care, criticam anumite persoane fara sa stim ce simte, fara sa stim cine este si de ce face anumite lucruri…si astfel, fiind prea ocupati de viata altora, de barfe noi, lasam viata sa treaca pe langa noi.

Mirela A.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea