sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Smecheria de la birou


Cand eram mai mititel si  sora mea si-a cumparat  propriul calculator, am fost nevoit sa ma adaptez noii tehnologii, cu care mai luasem contactul dar la sala de jocuri ci nu acasa. Si pentru ca sora mea era fricoasa  si credea ca-i stric calculatorul  daca ma joc la el, am avut interdictie la acesta aunci cand nu era ea de fata. Culmea ironiei era ca  eu ma pricepeam mai bine la calculator decat ea, dar cu toate astea  a hotarat sa-si paroleze calculatorul. Aici am intervenit eu cu  cunostintele mele si am reusit sa-i sparg parola, jucandu-ma zi de zi  chiar si cand nu era acasa, fara ca ea sa stie.
Ceea ce am povestit mai sus imi aminteste de  seful de la firma de asigurari care nu ma lasa pe internet de frica sa nu cumva sa nu mai dau randamentul scontat. Asa ca  avea  conexiune doar pe propriul calculator, dar mai avea in alta camera un cablu  de internet care insa nu era folosit.  Aici a venit ideea mea de a folosi un router pentru a ma conecta la internet wireless.  Eram atent de fiecare data sa nu ma prinda si ma deconectam ori de cate ori nu-l foloseam. Toata lumea isi doreste sa mai poata intra  la serviciu pe internet intr-o minipauza in care sa  uite de lucru. Nici eu nu fac rabat de la acest lucru asa ca  m-am  folosit de  cunostintele reduse  ale sefului in acest domeniu pacalindu-l cu routerul  acela.  Nu era el cel mai bun din lume, dar ma ajuta la ce aveam nevoie.
Acum insa au aparut tot felul de routere care mai de care mai sofisticate  si mai mici. Router-ul  BR-6258n (vezi foto) de la edimax nu face exceptie fiind mic dar ultraperformant. Este un router nano broadband wireless care are o rata de transfer de 150 MB pe secunda.
Aceasta mica jucarie este chiar si eco, consumul de energie fiind redus, iar aria de acoperire wireless este de pana la 3 ori mai mare. Deja cand  aud de  o asemenea arie de acoperire imi vin alte ganduri in minte.
Pana una alta, chiar as avea si eu nevoie de un asemenea router, pentru a folosi internetul wireless si pentru telefon. Astfel nu mai platesc internetul si pe telefonul mobil. Oricum in centrul orasului  sunt nenumarate retele  wireless neparolate, puse la dispozitie de cafenele, mall-uri si mari magazine. Astfel  cand am nevoie de  socializare facebook dar vreau sa vad si un film la TV,  pot opri calculatorul si folosi telefonul pentru a ma conecta la internet.

Acest articol este scris pentru SuperBlog2011

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

5 comentarii:

  1. cat de faina e sigla oamenilor de la Edimax! imi place design-ul, simplu si vizibil.
    la fel cum imi place ideea pauzelor binevenite la munca , cu sau fara internet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. e o tampenia asta cu parolarea...dupa un job in care aveai net doar pentru mail si program, la urmatorul am acces nelimitat..si intru 5 min inainte de inceputul zilei de lucru si poate inainte sa plec:)) cine vrea sa munceasca, munceste si cu facebook and stuff deschise:) parerea mea;))

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Reparatii Turbosuflante: si eu sunt de acord ca cine vrea munceste. Si oricum ar fi, ideea e ca trebuie sa muncesti ca altfel vei fi dat afara. Unii sefi sunt insa prea prevazatori si interzic accesul la internet acolo unde nu se lucreaza cu el.
    @Mihaeladm : eu mi-as putea lua pauza oriunde as lucra, indiferent ca e de cateva secunde sau ca e de cateva minute. Totul e sa iti faci si treaba pentru care esti platit astfel incat sa nu se observe repausurile tale aditionale

    RăspundețiȘtergere
  4. eii, nu e chiar asa ! Nu te poti baza pe autocontrolul angajatilor, pentru ca pur si simplu, romani fiind, nu prea avem nici masura, nici constiinta, nici buna-cuviinta si multe altele,
    asa incat daca ar fi fi neparolat netul ... cred ca pana si sarcinile de munca s-ar rezolva prin postari pe fb ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mihaeladm: depinde si de caracterul omului...MULT:)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea