joi, 3 iulie 2014

9 motive pentru care S. Halep va castiga Wimbledon

Simona Halep a avut un parcurs excelent in anul 2013. In anul 2014 a avut cateva accidentari care nu au lasat-o sa evolueze la nivelul asteptarilor. Totusi Simona a excelat in turneul de grand slam de la Paris. La Roland Garos si-a adjudecat locul doi dupa o finala pe care a piedut-o in fata Mariei Sharapova. A fost o finala jucata excelent dar pierduta in fata experientei acumulate de rusoaica in cariera sa. O finala pe care nu a castigat-o desi a jucat excelent. O finala care i-a crescut insa increderea in sine. Sunt mandru de performanta ei si sper ca si celelalte jucatoare de tenis din Romania sa-i urmeze cat mai curand exemplul.

Aparitia in finala de la Roland Garos a fost un semn bun pentru Simona care are acum toate motivele si toate premisele pentru a castiga Wimbledon 2014. Iata cateva motive pentru care eu cred ca Simona Halep va castiga turneul de Grand Slam Wimbledon 2014:


  1. Simona este pe val. Increderea in propriile forte i-a crescut atat de tare incat nimic nu o poate opri atunci cand se dezlantuie in teren.
  2. Publicul este de partea ei. Urcusul foarte rapid si frumos al Simonei i-a adus milioane de fani. Jocul acesteia este pe buna dreptate apreciat de public.
  3. Cele mai grele nume din clasamentul WTA au fost deja eliminate de la Wimbledon. Sharapova, Serena Wiliams, Radwanska, Na Li sau Azarenka au parasit rand pe rand competitia.
  4. Simona este cea mai buna jucatoare ramasa in competitie, conform clasamentului WTA. Ea ocupa in acest moment locul 3 mondial si va urca pe locul doi dupa acest turneu.
  5. Jocul Simonei este de inalta clasa. Finala de la Roland Garos a fost la inaltime. Doar experienta Sharapovei a facut ca Simona sa piarda finala. Chiar si la Wimbledon unde suprafata nu mai este zgura ci este iarba, jocul romancei este unul de vis si unul placut ochiului.
  6. Simona joaca in viteza si plaseaza foarte bine mingiile in terenul advers. Acest lucru este de partea ei si o va ajuta mult in ultimele doua meciuri.
  7. Serviciul a fost cu mult imbunatatit. Chiar daca este mica de statura, romanca noastra a inceput sa serveasca cu mult mai bine decat reusea sa o faca anul trecut.
  8. Adversarele sale sunt destul de facile. Daca ne uitam la Eugenie Bouchard, vedem o tanara speranta a tenisului mondial care are multe de aratat. Nu cred ca va reusi insa sa-i tina piept Simonei, in conditiile in care aceasta se va afla in forma maxima din punct de vedere fizic, mental si medical. Totusi Eugenie este o jucatoare agresiva care serveste  foarte bine pentru varsta ei si care a eliminat-o totusi pe Kerber in sferturi. Totusi daca le compar pe cele doua, nu gasesc prea multe bile albe in contul canadiencei. Dintre Safarova si Kvitova, adversarele pe care Simo le-ar putea intalni in finala, as prefera sa fie Sararova. Kvitova are zile bune in care reuseste imposibilul. Chiar si asa, determinarea romancei noastre ar putea fi mai presus.
  9. Dumnezeu este român. De data aceasta Dumnezeu va fi român si cu siguranta va avea grija ca Simona sa nu se accidenteze pana in finala si sa ajunga astfel in forma buna in ultimul act al competitiei pe care o va castiga. Vom avea prima romanca detinatoare a Wimbledonului, iar asta merita sarbatorit in strada!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea