luni, 7 iulie 2014

Adolescenta




De ce perioada 14-18 ani, este atat de dificila pentru unii? Din an in an mai multe cazuri in care copiii pleaca de acasa, se razvratesc impotriva parintilor de parca ar fi cei mai mari dusmani.
Cunosc caz in care o fata de 15 ani s-a taiat cu lama pe maini de nervi, din cauza parintilor care nu o inteleg. Aceeasi fata cateva luni mai tarziu a plecat de acasa in toiul noptii pentru ca tatal ei i-a zis sa isi faca curat in camera pe un ton mai nu stiu cum.
Totul premeditat cu mare atentie, cu mare grija, fiecare detaliu in parte ea isi pregateste “marea evadare”, pune perne pe mijlocul patului, apoi arunca peste acestea o pilota, ca in cazul in care intra cineva in camera, sa creada ca doarme foarte profund. Lasa un bilet prin care spune ca pleaca la o colega si are nevoie de timp sa se reculeaga deoarece nimeni nu o intelege si sare pe geam…merge pe jos in jur de 5 km si ajunge la colega unde ii poveste si se destainuie mai ceva ca la o spovedanie.  
Nu va imaginati cum au reactionat parintii cand au vazut ca fata lor plecase de acasa, o multitudine de ganduri ii incercau dar ce ma mira este faptul ca atunci cand s-a intors, parca nu se intamplase nimic, totul era roz si frumos.
O incingeam zdravan, mama mama, nu sunt de acord cu violenta  dar in cazuri extreme sunt necesare masuri extreme.
Unde a ramas respectul pentru parinti? Niciun parinte nu doreste raul propriului copil, oricat de dur sau exigent ar fi, parintii ne vor doar binele.

Si eu am trecut prin aceste etape dar nu am facut nimic de genul, poate erau alte timpuri sau alte mentalitati, nu stiu dar cert este ca nu imi doresc sa trec prin astfel de experiente cumplite.
Mirela A.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea