miercuri, 9 iulie 2014

Depresia


Aceasta boala face din ce in ce mai multe victime, anual zeci de persoane se sinucid, iar noi trebuie sa facem ceva sa ajutam si sa depasim aceasta perioada grea.
E mult mai usor  sa eviti, sa ignori, decat sa dai o mana de ajutor.
Sa ne intelegem, depresia nu este sinonim cu nebunia (desi aud foarte des acest lucru).
Este adevarat ca avem multe probleme si cateodata simtim ca nu le mai facem fata dar trebuie sa gasim putere in noi, sa trecem cu bine peste tot.
Daca totul ar fi roz, atunci ar interveni monotonia, plictiseala si picam in extrema cealalta…dam in depresie de prea mult bine. Lasand gluma la o parte, este un subiect foarte serios si foarte delicat. Am intalnit foarte multe persoane cu aceasta problema si nu iti vine sa crezi in ce stadiu ajungi. Dintr-o persoana activa, plina de viata, de energie, devii o leguma, fara niciun chef de nimic, doar ai plange, te izolezi si gandurile negre te cuprind.
Mai rau este ca nu ceri ajutor, iar cei de langa tine afla cam tarziu ce se intampla, poate prea tarziu in unele cazuri.
Depresia nu este o boala incurabila, cu ajutor de specialitate, cu ajutorul celor din jur si cu vointa noastra, depasim aceasta problema. Trebuie doar sa vrem si sa luptam.
Eu as propune ca statul sa faca in asa fel incat, fiecare om sa aiba un psiholog la care sa mearga regulat (exact cum este medicul de familie, te duci la el mereu,ii zici problemele pe care le ai si te ajuta). De ce sa nu avem si “psiholog de familie”, sa fie obligatoriu si bineinteles, GRATIS.

Eu consider ca in acest fel multe din tragediile cauzate de aceasta boala, ar fi evitate, iar noi am invata sa ne controlam starile, sa fim mai deschisi, mai sociabili si cu mai multa incredere in noi.
Dumneavoastra ce credeti? Ce solutii sa gasim pentru binele nostru?

Mirela A.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea