joi, 31 iulie 2014

Ce ne facem cu cainii?

Cainii comunitari reprezinta un real pericol pentru cetateni. Instinctul lor de a-si apara teritoriul si stapanii ii fac sa se transforme din cel mai bun prieten al omului in fiare care ataca. Instinctul lor este unul firesc, nimeni nu spune ca nu ar fi. Cainii sunt animale inteligente care ajuta omul in multe domenii iar cel mai important dintre ele ar fi cel social, acela in care ei sunt cel mai bun prieten al omului, mai mult decat un animal de companie. Totusi in societatea creata de om cainele strazii nu ar trebui sa-si gaseasca locul. Cel putin nu la scara ingrijoratoare pe care o intalnim in numeroase localitati din Romania.

Imi plac destul de mult cainii, dar am avut destule neplaceri cauzate de prezenta cainilor fara stapan pe strazi. Ultima imagine cu forta numerica de pe strazi a acestora v-o prezint in imaginea de mai jos.

Chiar daca fotografia nu este foarte clara, va asigur ca in spatele celor doi oameni se afla o haita de peste 20 de caini comunitari care se imperecheau rand pe rand intr-o orgie canina asa cum nu am mai vazut de foarte multa vreme. Asta se intampla in Ploiesti in fata Jandarmeriei si a unei Unitati militare. Peste drum de acestea se afla un liceu ai carui copii si dascali ar putea fi in pericol daca o asemenea haita ar patrunde in incinta acestuia. 

Precizez ca in Ploiesti s-au facut eforturi de curatare a orasului de cainii comunitari, dar totusi asemenea imagini inca mai exista si sunt reale.

Ce ne facem?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea