vineri, 23 mai 2014

Ploiestenii au furat si au fost rasplatiti

Astazi in Cluj-Napoca au fost cativa ploiesteni pusi pe fapte mari. Reteaua organizata din care fac parte a mers in Transilvania cu un singur scop. Scopul lor a fost unul precis si ar fi facut orice ca sa il obtina. Asa ca aproape de lasarea intunericului au actionat in forta intrand cu mari pretentii intr-o sala cu atmosfera potrivnica lor, dar numai buna pentru adversari, pentru ca acestia sa joace un baschet de calitate.

Este vorba despre meciul de semifinala din liga nationala de baschet, iar ploiestenii care au furat si au fost rasplatiti pentru asta sunt legitimati la echipa de baschet Asesoft Ploiesti! Rasplata a fost una mare pe moment: pastrarea sanselor de calificare in finala acolo unde sunt asteptati deja de catre jucatorii de la CSM Oradea.

Deja v-am dat cele mai utile informatii, dar nu v-am dat detaliile. O luam cu sfarsitul. Fapta comisa a fost savarsita in ultimele secunde ale meciului cand Burlacu a ciupit o minge. Mingea a fost furata si atacul fulgerator a adus doua puncte in contul rechinilor din Ploiesti. Daca nu furau nu erau rasplatiti cu inca o sansa, asa ca jucatorii de la Asesoft au fost eliberati conditionat. Conditia este sa se califice in finala si apoi ce va mai fi vom mai vedea!

85-85 a fost scorul cu 11 secunde inainte de final

Asesoft a revenit incredibil dupa un meci in care a suferit aproape incontinuu. Trebuie sa ai nervi tari sa urmaresti un astfel de meci, daramite sa faci parte din el. Clujenii ne puteau bate in numai trei oameni daca socotim dupa punctele inscrise de cei mai buni trei marcatori ai echipei: Silvașan 32 de puncte,
Hargrove 25 de puncte, Kuburovic 23 de puncte. Acesti 3 jucatori au fost de neoprit si au inscris in total 80 de puncte din cele 85 de puncte inscrise de echipa din Cluj-Napoca. Pentru asta trebuie sa le recunoastem valoarea si sa-i aplaudam. Stiu ca noi fanii Asesoftului nu putem face asta intr-un meci direct, dar trebuie sa recunoastem ca prestatiile lor au fost la inaltime.

De partea cealalta Asessoft s-a luptat cu acesti trei jucatori si cu mii de alti suporteri din tribuna, care au facut o atmosfera frumoasa pe tot parcursul meciului. Istoria din meciul 3 s-a repetat si Asesoft s-a vazut din nou condusa la pauza cu aceleasi 12 puncte ca in meciul precedent. Cu amendamentul ca de data aceasta am stat mai rau la capitolul aparare si ceva mai bine la capitolul atac.

54-42 pentru Cluj la pauza si meciul parea jucat. Asesoft a revenit insa si a condus in sfertul al treilea cu 16-4, reusind la un moment dat sa egaleze. S-a intamplat totusi ca Silvasan si Hargrove sa nu fie cuminti si sa inscrie impreuna 12 puncte in ultimele 3 minute ale sfertului 3, ducand diferenta scorului total la 5 puncte. 70-65 dupa sfertul 3 si Asesoft avea de recuperat cel putin 5 puncte pentru a mai spera. Finalul a fost unul bun pentru Asesoft care a reusit sa blocheze aruncarile adversarilor. Nici Clujenii nu au mai nimerit foarte usor gaura din inel si cu cateva greseli grave pe finalul meciului ne-au oferit sansa de a juca meciul decisiv pe teren propriu.

Statistici jucatori Asesoft:
Flowers: 24 Puncte, 2 Recuperari, 2 Steals, 4 Pase decisive
Mohammed 14 p, 3 Rec, 1 Pd
Burlacu 10 p, 3 rec, 2 St, 1 Pd
Krapic 10 p, 1 rec, 1 St
Popovic 13 p, 6 rec, 6 St, 4 Pd

Ultimul meci se va disputa pe 26 mai in Sala Olimpia din Ploiesti unde se va da sentinta finala pentru jucatorii ploiesteni care nu au furat numai o minge ci si o sansa de a ajunge in finala si chiar o sansa de a deveni campioana Romaniei la baschet masculin. Va multumesc baieti!

Hai Asesoft!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea